Kontakt os

Stouby Furniture A/S
Haremarksvej 7
DK-8723 Løsning

+45 7565 0100
stouby@stouby.com

CVR: 32445365


    Hos Stouby arbejder vi udelukkende med naturlæder. Og kun af den bedste slags. Der er nemlig forskel på læder! Så er det sagt. Man kan pudse, polere og male i et væk for at skjule, at man har valgt billigt læder, men i længden kan man ikke skjule mangel på kvalitet og håndværksmæssig kunnen med kosmetiske indgreb. Det vil altid kunne ses. Og føles. For intet kan slå den helt særlige kvalitetsfornemmelse, kun det bedste læder, forarbejdet på den helt rigtige måde, kan gi’. Vores læder er nøje udvalgt og behandlet af dygtige og kompromisløse håndværkere. På den måde sikrer vi møblerne et smukt udseende mange år frem. Men der er er forskel på, hvordan læderet udvikler sig med årene. Det afhænger bl.a. af overfladebehandlingen, lædertypen og – af dig!

    Lædertyper

    Anilinlæder – naturlæder med minimal overfladebeskyttelse. Den mest behagelige af alle lædertyper. Absorberer let kropsvarmen og er fløjlsblød at røre ved. Den minimale overfladebeskyttelse sikrer, at læderet kan ånde, og at læderets struktur fremstår særligt smukt og naturligt. Anilinlæder er mere sart end andre typer. Sol, fugtighed og slidtage vil sætte sig sine spor. Hvis du passer på dit møbel og beskytter det mod direkte sollys og ekstrem varme, vil tidens tand til gengæld tilføre møblet en helt uerstattelig patina – liv og varme.

    Semianilin – let overfladebeskyttelse. Overfladen er godt beskyttet mod ydre påvirkninger, den fremstår mere ensartet, og der er mindre sandsynlighed for, at den ændrer udseende. Det får ikke helt den samme patina som anilinlæder, men er også blødt og bevarer læderets oprindelige struktur.

    Naturmærker

    Ikke to huder er ens, og hvert møbel har sine særpræg og detaljer. De påvirkninger dyret har været udsat for i dets levetid sætter naturligt deres præg på læderet. Og ethvert forsøg på at skjule disse naturmærker ved slibning, lakering eller tumbling vil forringe læderets egenskaber markant. Derfor har vi har valgt at bevare læderet i dets mest naturlige form. Det giver nemlig læderet den største styrke, den bedste komfort og en udsøgt ’touch’. Og derfor vil du finde små mærker og variationer i overfladen. Der går mange huder på hver sofa, men hver hud udvælges minutiøs, så disse naturlige variationer udnyttes optimalt.

    • Helede ar

      Vil vise sig som små linjer eller strukturforskydninger i overfladen. Det berørte område har samme slidstyrke som det omgivende læder.

    • Insektbid

      Ses som små ujævnheder i læderets overflade. Et begrænset antal af små bid påvirker ikke læderets slidstyrke. Er mindre synligt på semianilin-læder end på anilinlæder.

    • Nakkefolder

      Viser sig som områder med lidt grovere læder. Tydeligst på anilinlæder. Ved semianilin-læder vil der ofte være tale om mindre skygger.

    • Fedtstriber

      Aftegn af linjer, der løber fra rygpartiet mod maveregionen. Kommer til udtryk som variationer i farvenuancerne. Oftest på anilinlæder.

    • Strukturforskelle/løs narv

      Jo tykkere huden er, jo kraftigere vil strukturen generelt være. Narvstrukturen er tættest på ryggen og bliver grovere og løsere jo længere om på siden og bugen huden kommer fra.

    • Vorter

      Typisk små ujævnheder, der ses og føles som fremspring på læderet. Er mere eller mindre tydelig afhængig af, hvordan lyset falder på møblet og hvor pigmenteret læderet er.

    • Ikke helet ar

      Ar, der ikke har fået lov til at hele vil vise sig ved at overfladen er brudt. Det accepteres ikke, da det svækker læderet og forringer kvaliteten.

    Pleje af læder

    Læder skal tilføres ny næring 2-3 gange årligt – og altid efter rensning, så det ikke tørrer ud og sprækker. Det plejemiddel, der anvendes, skal være fedtholdigt og fugtighedsbevarende. Du kan vælge selv at lave en sæbespåneblanding – se vejledning nedenfor – eller bruge rense- og plejemidler, som fås hos møbelhandleren. Anvend 1 liter håndvarmt vand (ca. 40 grader) til 1 dl hvide sæbespåner*. Pisk blandingen til en ”grød”. Du kan med fordel lade den stå koldt natten over, så den bliver mere grødet. Anvend en blød svamp til at aftørre hele møblet. Sørg for ikke at gennemvæde læderet og aftør alle flader for at undgå skjolder. Anvend gerne demineraliseret vand for at undgå kalkpletter. Lad møblet tørre godt. Overskydende sæberester fjernes ved at eftertørre med en klud, hårdt opvredet i rent vand. Anvend “gode” sæbespåner.

    Brug aldrig opløsningsmidler eller lignende til pletfjerning, da det vil skade læderet. Forhør dig hos din møbelhandler, hvis der er behov for en dybere rensning eller vanskelig pletfjerning. Der findes også forskellige plejemidler, som både indeholder rensemiddel og plejecreme.

    OBS! Hvis man er i tvivl om møblet kan tåle et givent middel, anbefaler vi, at man først tester på et stykke, som ikke er synligt i daglig brug – f.eks. på bagsiden af en pude el. lign.

    Hos Stouby går kvaliteten i håndværket og det uforgængelige design hånd i hånd. Det gælder også i udvælgelsen af vores stoffer. Vi samarbejder med de bedste og mest anerkendte leverandører i branchen, og kvaliteten kontrolleres løbende gennem hele fremstillingsprocessen. De to væsentligste kvalitetsparametre ved stof er slidstyrke og lysægthed. Slidstyrken afhænger af stoffets struktur, tykkelse og garnkvaliteten. Jo tykkere og jo hårdere vævet, jo stærkere.

    Lysægthed er et udtryk for stoffets evne til at modstå sollys og bevare sin farve, når det udsættes for belysning. Jo mere farvestof, der er påført fibrene, desto lettere opnås god lysægthed. Ved farvning af en dyb eller mørk farvenuance afsættes der mere farvestof på fibrene end ved farvning af en lys farvenuance. Mørke farver står sig altså som hovedregel bedst. Der vil naturligvis være undtagelser og eksempler på lyse farver med ganske god lysægthed. Farven vil altid falme mere eller mindre med tiden – afhængig af lysægtheden og mængden af lys.

    Pleje af stoffer

    Der findes ingen generelle regler for, hvordan du renser og fjerne pletter på stofmøbler. Det afhænger af, hvilken type, du har. Se nærmere under generel vedligehold. De nye stoftyper såsom mikrofiber er meget lette at rengøre. De fleste pletter kan fjernes ved afvaskning med mild sæbevand. For at bevare stoffets bløde udseende kan man forsigtigt anvende en blød børste, når stoffet er tørt. Gnub aldrig hårdt på stof og mikrofiber i våd tilstand, da dette kan skade luven!

    Ved pletfjernelse på stof forhør dig hos forhandleren eller se nærmere på www.Gabriel.dk eller www.Kvadrat.dk

    Mange af vores møbler er fremstillet i massivt træ. Det giver den bedste kvalitet og finish. Men ikke to træer er ens. Derfor vil der også være variation i både delkomponenter og det færdige møbel. Det er det, der gør, at hvert Stouby-produkt er unikt, og én ting er sikkert: træet fremstår naturligt og eksklusivt i hele møblets levetid. Det gør det fordi, vi kun anvender de bedste leverandører, der alle som én er eksperter i at udvælge det bedste træ. Vi arbejder i dag i en lang række træsorter såsom eg, kirsebær, valnød og bøg. Træet, vi anvender, er skovet i Europa, med undtagelse af kirsebærtræ. Det bedste kirsebærtræ vokser nemlig i USA.

    Pleje af træ

    Træ vil udvikle sig forskelligt i brug. Lakerede emner vil typisk blive mere gyldne med tiden, og kirsebær bliver mørkere. Lakerede emner aftørres med en hårdt opvredet klud, evt. med en mild sæbeblanding. Sæbebehandlede emner skal have sæbespåner, og olierede emner skal have olie. I begge tilfælde kan det forekomme, at træet rejser sig (bliver lidt ru) efter behandlingen. Det kan afhjælpes med fint sandpapir eller med en pudsesvamp. Husk altid at pudse i åreretningen. Og husk altid at beskytte træet mod direkte sollys og varmekilder.

    Pas godt på dit Stouby-møbel. Så får du glæde af det mange år frem. Undgå at stille møblet foran varmekilder eller i direkte sollys. Dette vil udtørre læder samt afblege både stof og læder. Det er vigtigt at banke dunpuder ofte for at bevare form og spændstighed. Hvis først puden har fået lov til at falde sammen, bliver der vanskeligere at genoprette den oprindelige facon, fordi dun og skum er mast sammen. Ret betrækket regelmæssigt, så det ikke folder eller rutscher rundt.

    Derved undgår du varige foldemærker. Støvsug jævnligt dit møbel med en blød børste eller aftør med en blød klud. På den måde undgår du, at støvet trænger ned i materialet og tiltrækker anden snavs. Støv og snavs virker desuden som slibemiddel og øger derved slidtage på fladerne.

Navigation?